Posts

Stress level

I remember back then in school. I am one of the buat lek buat cool people.
People rarely see me marah marah. (I guess)
For short la. Even diri sendiri pun rasa macam jarang sangat sakit hati dengan orang.

At first I thought it was weird that I am a short tempered person now. But think back biologically. Nah~ it's normal. Plus, the person that always hear my thought semua dah jauh. So the stress becomes more and more. Until at one point it burst out into tears and hate because I have no idea to who I'm going to cerita all my stress.
WhatsApp and Skype. That just ringankan some of my stress. It is so different when you talk with people face to face and when you chit chat by video call.

The worst part of stress is. Depression.
So depression makes some of our brain cells die.
This part when you start to feel that you just don't care about everything. Malas buat itu ini. Rasa nak tidur je. Everything seems membebankan. Laughing but rasa fake punya laugh.

Stress is not good. Go …

Thought.

There are times when we already half the way of our journey, then we thought, "Can I really do this?" "Am I qualified enough?"
saranghae.

Mock Interview.

Assalamualaikum rakan-rakanku.. ingatlah anda!! jika hendak pergi interview dimana- mana tempat, pastikan anda bersedia 100%!! jangan jadi seperti kami.. sudah terhantuk baru terngadah..Jangan menyesal di hujung hari.... penat-penat kami memikirkan tentang career kami.. rupa-rupanya tidak tanya pasal career langsung.. yang ditanya hanya pasal isu semasa.. jikalau kami tau, baik kami membaca THE STAR, BERITA HARIAN, METRO ( jangan baca..banyak gosip je.. tak bagus untuk kesihatan..),HARAKAH, NEWS STRAIT TIMES( maaf kalau salah eja)... bacalah surat khabar wahai kawan-kawan.. nanti anda akan menyesal... *Maaf merepek lama-lama... ni nak bagi tips untuk interview.. Tips untuk interview: jangan sesekali selfish semasa interview.. fikir rakan-rakan anda jugajangan takut semasa hendak bercakap.. yang penting confident!!doalah supaya anda dapat tajuk yang mudah.. pastikan anda pandai berbahasa inggeris.. pastikan idea anda fresh.. jangan ikut idea rakan yang lain.. senyum je semasa interview wa…

Alhamdulillah ^_^

Image
See that piala besar? Tengah-tengah tu ^_^ I've never thought our penat lelah throughout the two years membuahkan hasil yang sangat tinggi :D Alhamdulillah ^_^ We are the company that earn the highest income. Thank you for all the support from AG-ians of course ;) and others.
.TTYL.
btw, Oh, My English! Season 2 best :D

Latest :)

Image
Ekspo Keusahawanan Kali Pertama 2013 Mrsm Johor Bahru


Okie, alhamdulillah we won the First Place for Pendapatan Tertinggi :DD cukup la sekadar situ. nanti nanti post lagy :)
Selamat Mengundi!
*sorry I'm kinda busy this year .
Wassalam ^_^

Goodluck!

Image
Assalamualaikum :)
betul kate dye (Fahmie Azmi) kite sekolah kat mane-mane pun kalau Allah nak bagy kite berjaya so, InsyaAllah kite akan berjaya :)

Graduation Day :) hehe ^_^ even aku dapat kelas kedua atas, aku tetap rase bangga sebb aku ta sangka effort aku waktu lower form dulu sampai tahap tu.
okie kita balek pade agenda awal tadi :) aku budak MRSM. ta brmaksud aku ni budak pandai kan. kat sekolah laen pun ada budak yang lagy pandai dari aku. MRSM, SBP, SBPI, Sekolah Menengah Kebangsaan, Sekolah Rancangan Khas, Sekolah Teknik, Sekolah Vokasional. For me, apa yang beza antara semua sekolah-sekolah ni, hanyalah cara kite belajar, keadaan sekeliling, kegigihan cikgu mengajar, kesungguhan murid belajar bersama-sama. kalau korang rajin, so pandaila. kalau malas, sebaliknya. tapi segalanye Allah yang tentukan :) cukupla tu kan, rasenya korang da dapat faham apa yang cuba aku katekan.
K, untok semua calon SPM 2013 goodluck! :) Fighting!

Melaka!

Image
K, untuk pengetahuan semua aku sudah selamat berpindah ke Melaka Bandaraya Bersejarah!

Well, happy? Mungkin. Sebb dekat dengan sekolah :P lol! Tadela dekat sangat pon kan. aku pindah kat Taman Bukit Piatu Mutiara :) taman ni baru lagy and memang ramai pun yang baru pindahhh..
Ni da masuk minggu ketiga kemas susun segala barang tapi still ta siap lagyyy sebb ada yg ta jumpe screw la ape la.. Fuhh! Seriously, penat! Tapi cam da biase jugak la. Kali ketiga kot pindah :D
Lahir-lahir je dudok Selayang, then Kuantan, Mersing and finally Melaka! Mama cakap lepas ni nak stay Melaka jea tanak pindah lagy dah ^_^ So, disebb kan asyik sebok kemas kemas tadela nak berjalan ke mana tahun ni. Kalau ta ada la jugak berjalan ke mana mana. But aku ta kesah pon ta berjalan ke mana. Sebb ada jea movie yang aku akan tengok hampir tiap hari XD Tu la, tahun ni banyak gile movie best keluar, ta berkesempatan nak tengok sebb Saye Budak Asrama :) ceh, sebok sebok pon bole jea aku tengok movie :D huhu
Antara mov…